Reittejä löytyy nyt myös digitaalisesti!

Tampere ottaa harppauksen nykyaikaan ja tarjoaa olemassa olevia raitteja 29.11. alkaen myös mobiilisti. Aloitamme kolmesta reitistä; Hervanta-raitti, Tammerkosken luontopolku ja Vapriikin sisäkuntoilureitti. Tampereella on julkaistu lukuisia kulttuuriraitteja ja muita reittejä, jotka on nyt tavoitteena siirtää ladattavaksi myös mobiilisovelluksen kautta.

Tampereen ydinkeskustaan valmistunut luontopolku avaa ikkunoita lähiluontoon. Luontopolku kiertelee Tammerkosken molemmilla puolilla Tampellan alueella ja Näsinpuistossa.  Maastoon on pystytetty 13 taulua, joissa kerrotaan paikan luonnosta.  Luontopolkuun voi jatkossa tutustua myös mobiililaitteen avulla. Polku on parhaimmillaan kesäaikana, ja sen varrella saa tietoa niin linnuista, hyönteisistä, kaloista kuin lepakoistakin, myös ihmisen vaikutuksesta luontoon.

Tampereen satelliittikaupunginosan, Hervannan, alkusyksystä julkaistu raitti pohjautuu kahteen Mikko Närhen kirjoittamaan kaupunginosakirjaan. Raitilla kuljetaan Hervannan vesitornilta Hervantakeskukseen tutustuen matkalla mm. Matrix-torneihin, maanalaiseen Hervantaan, Poliisimuseoon, Hermian teknologia-alueeseen sekä Ahvenispuistoon.

Vapriikin kulttuurikuntoiluraitilla sen sijaan pääsee kuntoilun lomassa tutustumaan Vapriikin historialliseen rakennukseen, näkemään parhaita paloja näyttelyistä sekä nauttimaan maisemista ja tehdasajan miljööstä. Raitilla noustaan 100 porrasta, vahvistetaan lihaskuntoa ja tasapainoa sekä venytellään lopuksi jäsenet vetreiksi. Raitin ovat suunnitelleet vapaaehtoiset kulttuuri- ja liikuntaluotsit yhdessä kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ammattilaisten kanssa vastauksena ulkoliikunnan harrastamisen haastavuuteen esim. talven liukkailla keleillä. Raittia voi joko itsenäisesti kiertää mobiilisovelluksen avulla tai pyytää luotsia mukaansa (luotsauspyynnöt luotsivarauksen kautta maanantaisin ja torstaisin klo 10-12, puh. 040 7287282 tai luotsivaraus@tampere.fi).

Reitit löydät lataamalla Action Trackin ilmaiseksi sovelluskaupastasi ja skannaamalla